| 
  • If you are citizen of an European Union member nation, you may not use this service unless you are at least 16 years old.

  • You already know Dokkio is an AI-powered assistant to organize & manage your digital files & messages. Very soon, Dokkio will support Outlook as well as One Drive. Check it out today!

View
 

Indledning, Problemformulering

Page history last edited by PBworks 16 years, 5 months ago
 
 
Indledning og problemformulering 
 
 
Problemfelt
Mange mennesker flytter i løbet af deres liv fra den by de er vokset op i. Og der findes mange, der flytter til udlandet, måske i en periode, måske for altid. De har forskellige grunde for at bosætte sig i et nyt land, de har forskellige forudsætninger for at finde sig tilrette i de nye omgivelser. Men mange af dem vil, på et eller andet tidspunkt, få brug for nogen, der kan hjælpe dem på deres vej, måske med praktiske oplysninger, måske med det at komme sig over det der kaldes 'culture shock', måske med et socialt netværk. Vores lille liste af links til sites der hver på deres måde tilbyder hjælp (i bunden af siden) viser, at der er et behov for denne slags hjælp også på Internettet, og at der er nogle, der forsøger at opfylde det.
 
Forud for vores projektidé går  en undersøgelse, som Susanne har foretaget i sin bacheloropgave. Projektet gik ud på at undersøge, hvordan danskere fandt sig tilrette på deres engelske arbejdspladser og hvordan englændere på den anden side klarede sig i det danske arbejdsmiljø. Det skal nævnes, at det viste sig, at danskerne klarede sig meget godt i den forstand, at de havde en god fornemmelse om deres tid i udlandet, da de rejste hjem, eller at de stadig havde det godt på deres arbejde. Englænderne derimod havde sværere ved at falde til i Danmark og blandt deres danske arbejdskollegaer. En vigtig årsag var, at danskerne simpelthen vidste en del mere om England inden de rejste end englænderne vidste om Danmark.
 
En anden årsag var, at englænderne havde svært ved at tilegne sig den viden om Danmark, danskerne og danske vaner på arbejdspladsen, som ville have gjort deres ophold meget lettere. For eksempel talte vi med en fyr, der troede, at hans kollegaer ikke kunne lide ham, fordi de altid bare skulle hurtigt hjem fra arbejde, når han spurgte, om de havde lyst til at drikke en øl med ham i det nærmeste pub. Det var ikke gået op for ham, at danskerne simpelthen ikke har den samme pub-kultur som han var vant til hjemme i England. Og han vidste heller ikke, hvordan han skulle forholde sig til problemet eller hvordan han skulle spørge ind til det. Han ville jo heller ike bare spørge, om ingen kunne lide ham eller hvad problemet var. Så han følte sig ensom i lang tid!
 
Efter bachelorprojektet blev ideen til, at et webforum kunne hjælpe for eksempel danskere i England eller på vej dertil og englændere, der vil flytte til Danmark, ikke kun med praktiske oplysninger (som en del sites jo allerede tilbyder), men også med spørgsmål, som man normalt ikke vil stille hinanden, såsom hvorfor der er ingen der gider at være sociale. Vi er selv udlændinge (Arik fra Armenien, Susanne fra Tyskland) - og det hændes, at der forekommer kulturelle misforståelser. Det er ikke altid nemt at opklare dem lige når de opstår og det er heller ikke sikkert, at man har lyst til at spørge dumt. Men ikke destomindre vil en dansker jo kunne svare bedst på den slags spørgsmål, når misforståelsen har fundet sted i en dansk (kultur-)kontekst! 
 
Problemstilling 
De websites, som vi indtil videre har fundet, fokuserer enten på praktisk hjælp, såsom visaoplysninger, adresser på arbejdsformidlinger og så videre, eller også på det at skabe et netværk for folk med den samme kulturelle baggrund. Men på baggrund af den førnævnte bacheloropgave og personlige oplevelser er det vores overbevisning, at det at føle sig godt tilpas i en fremmed kultur også betyder, at man forstår, hvorfor folk handler som de gør. En indsats fra begge sider for at nå en bedre forståelse af hinandens kulturelle forudsætninger vil også hjælpe med at aflive fordomme. Derfor vil et website, som vi kunne tænke os at udvikle, ikke kun rumme det, som allerede eksisterende sites tilbyder, men have den ekstra-dimension, at kulturelle forskelligheder vil kunne adresseres, plus at de der spørger (fx englænderne om Danmark) får svar fra 'eksperter' (nemlig danskere, der eventuelt selv kender lidt til den engelske kultur, da de selv har boet i GB).
 
Problemformulering 

Hvordan kan vi ved brug af social software skabe et website, der hjælper vores besøgende/brugere til at få en bedre kulturel forståelse af den kultur/det land, som de har valgt at bosætte sig i? 

Comments (0)

You don't have permission to comment on this page.